Miljø & bærekraft i Wise or Twice

I Wise or Twice tar vi små, men meningsfulle skritt mot en mer miljøvennlig og bærekraftig fremtid. Som en liten bedrift innenfor vår bransje, er vi helt klare over at vi ikke kan være perfekte – det er rett og slett umulig! Vi håndterer daglige utfordringer knyttet til transport, emballasje, samt innkjøp og salg av produkter. Vårt mål er å håndtere disse aspektene med god samvittighet og motivere andre til å ta små skritt i hverdagen for å sammen skape en positiv fremtid, både for oss og kommende generasjoner. Utforsk denne seksjonen for å lære mer om våre konkrete tiltak i daglig drift og vår visjon for de kommende årene. Ikke glem at små handlinger over tid kan utgjøre en betydelig forskjell!

Ta steget mot en grønnere hverdag med våre gjenbrukbare og miljøvennlige produkter!

Hvilke spesifikke skritt og tiltak tar vi for å bidra til en mer bærekraftig fremtid? 🌍

Les videre for å få et innblikk i våre miljøvennlige initiativer og bærekraftsvisjon! 🌱💚

Resirkulerbal miljøvennlig pappeske

Miljøvennlig emballasje

Vi tar miljøbevisste valg når vi pakker alle bestillinger! Fra miljøvennlige netthandelsposer til FSC-godkjente pappesker, resirkulerbar bølgepapp og papirtape!

Netthandelsposer: Laget av 80-90% resirkulert materiale, 100% resirkulerbar etter bruk.

Pappesker: FSC-godkjent for bærekraftig skogsbruk, 100% resirkulerbare.

Bølgepapp / kraftpapir: 100% resirkulerbar, brukt for å beskytte produktene uten bruk av bobleplast eller strekkfilm.

Økologisk utfyllingsmateriale: I noen av våre pakker kan dere finne utfyllings- og støtdempende materiale laget av ren og fin bølgepapp fra produksjonsavfall.

Papirtape: Miljøvennlig erstattning for vanlig teip. Laget av ublekket papir uten silikon og kan i motsetning til tradisjonell tape resirkuleres sammen med pappeskene!

Logoetiketter: Miljøvennlige papiretiketter.

Les mer om FSC-merking her!
Mange pakker som skal sendes ut til kunder.

Færre returer, mer gjenbruk og kvalitet

Vi erkjenner at transport av pakker bidrar til større negativ påvirkning på miljøet. Derfor jobber vi hardt for å minimere returer ved å gi omfattende produktinformasjon til kundene våre, samt tilby høykvalitets produkter som vi har personlig testet. I tilegg er vi alltid tilgjengelig for spørsmål eller assistanse både før og etter kjøpet.

Jo færre returer, desto mindre påvirkning på miljøet!

Men vi er helt klare over at ting skjer, og noen produkter passer ikke akkurat slik som du har tenkt. Derfor har vi bestemt oss for å tilby returnerte varer på nytt til betydelig reduserte priser. Med dette ønsker vi å oppfordre til en kultur av gjenbruk i stedet for avfall.

Jordkloden med et hus, et tre og et sorteringstegn.

Vi sorterer, du sorterer, alle sorterer!

Vi tar det som en selvfølge at vi sorterer alt avfall på kontoret og lageret vårt slik at det kan resirkuleres!

Vi ønsker gjerne å oppfordre våre kunder til å gjøre det samme. Når dere får en pakke fra oss som kommer i en netthandelspose, kastes denne i plastavfall! Beskyttelsen vi har brukt for å trygt kunne transportere produktene til dere sorteres som papp.

Om dere får en pappeske fra oss kan dere med god samvittighet sortere hele esken, inkludert beskyttelsesmaterialet og papirtapen som papir/papp.

Husk at små handlinger over tid utgjør en stor forskjell! ♻️

Papirtape dispenser som ligger på en pappeske.

Riktige embalasjestørrelser

Vi er engasjert i å redusere vår miljøpåvirkning gjennom bevisst bruk av riktige emballasjestørrelser i forhold til produktene som bestilles. Dette gjør vi av flere grunner!

For det første unngår vi unødvendig bruk av fyllmateriale. Selv om vi bruker resirkulerbare materialer, ønsker vi å minimere overforbruk og sikrer derfor at hver forsendelse får riktig mengde av beskyttelse eller fyllmateriale som trengs for å transportere produkter på en forsvarlig måte.

For det andre har vi som mål å unngå å sende halvtomme esker som tar opp unødvendig mye plass i bilene til våre transportører. Med dette initiativet reduserer vi både vår miljøpåvirkning, og gir transportørene muligheten til å frakte flere pakker i en bil, og dermed redusere antall turer fra lager til kundene.

Miljøvennlige transportalternativer.

Fremtiden med grønne transportalternativer

Vi tenker strategisk og har som en del av vår bærekraftsvisjon å støtte og benytte oss av leverandører og transportører som jobber aktivt med miljø og bærekraft! Dette betyr at transportørene har en strategi for å tilby grønnere leveringsalternativer i framtiden med å utvide andel transport som er gjennomført med elektriske eller andre fossilfrie kjøretøy.

Posten / Bring jobber hardt med dette, og over 2,7 millioner innbyggere i Norge får levert post og pakker med elkjøretøy. Det betyr at halvparten av landets befolkning, fra Kristiansand i sør til Longyearbyen i nord, får post og pakker levert helelektrisk! Dette syns vi er kjempegøy, og er glad for å kunne være med på å støtte denne transportøren videre.

PostNord jobber aktivt med bærekraft også. De har en visjon om å være helt fossilfri innen 2030. Dette er veldig strategiske planer, men vi ønsker å følge med utviklingen for å kunne gjøre de riktige valgene i fremtiden! Les mer om hvordan PostNord tar samfunnsansvar her!

Les mer om hvordan Bring jobber med bærekraft her!
Miljøvennlig strategi for fremtiden.

Grønne leverandører og bærekraftsvisjon

I oppstartsfasen har vi valgt å samarbeide med en leverandør av produkter som jobber aktivt med bærekraft. Dette inkluderer bruk av fornybar energi, klimaendringsreduserende tiltak og materialgjenbruk. I tillegg setter vår hovedleverandør vekt på trivsel og god "work-life balance" for sine ansatte, bidrar aktivt til utvikling av det lokale samfunnet og jobber strategisk mot en etablering av en bærekraftig leverandørkjede. Dette er noe som vi støtter med glede!

Vår visjon for fremtiden ligger blant annet i utvikling av egne produkter. I denne prosessen kommer vi til å sette fokus på miljøvennlige materialer og produksjonsmetoder, samt gode og rettferdige arbeidsforhold for alle involverte i produktutviklingskjeden.

Vi lover å jobbe strategisk med å bli en Miljøfyrtårn-sertifisert bedrift innen 2025, samt bli en sertifisert nettbutikk med Trygg e-Handel merke.

I løpet av 2024 kommer vi til å utvikle en omfattende bærekraftsstrategi for Wise or Twice. Denne skal deles her, så det er bare å glede seg til det! 💚

Les mer om Miljøfyrtårn-sertifisering her!